Chalupa na Polaně

Několik slov o Chalupě na Polaně

Líbila by se vám dovolená v Beskydech na polosamotě ve valašské chalupě obklopené krásnou přírodou?
Pokud ano, pak je Chalupa na Polaně to pravé pro vás!

Chalupa na Polaně nabízí ubytování ve středu beskydské přírody, kde naleznete nejen zasloužený odpočinek od ruchů všedního městského života, ale také mnoho sportovního vyžití v areálu chalupy i v okolí.

  • chalupa má kapacitu 10 – 12ti lidí (čtyři ložnice, tři koupelny)
  • je zde plně vybavená kuchyň (elektrická a mikrovlnná trouba, plynový sporák, varná konvice, lednice, mrazák atd.)
  • společenská místnost s televizí, rádiem a krbem, který vám může zpříjemnit dlouhé zimní večery a zároveň spolehlivě vytopit spodní prostory chalupy
  • chalupa je dále vybavena ústředním topením, takže se nemůže stát, že by vám byla zima
  • přímo na chalupě není mobilní signál, takže budete dokonale odříznuti od všedního života a můžete jen relaxovat a užívat si
  • parkoviště vedle chalupy má kapacitu až 4 osobních aut
  • venku se nachází zastřešené posezení s krbem a grilem
  • pro děti je zde pískoviště, houpačky se skluzavkou a trampolína
  • na své si přijdou také milovníci ruských kuželek
  • na zahradě je rodinný bazén, ve kterém se v letních měsících mohou osvěžit a užít si mnoho legrace nejen děti
  • chalupa disponuje sportovním hřištěm s antukou, na kterém můžete provozovat mnoho míčových her (tenis, badminton, fotbal, volejbal atd.)
  • chalupa stojí v blízkosti lesa, takže rodinná procházka se přímo nabízí
  • čisté ovzduší beskydského lesa je výhodou pro lidi s dýchacími problémy, ale také pro nadšené houbaře nebo běžkaře

Beskydy vám nabízí mnoho turistických tras a zajímavých míst. Mezi nejznámější se řadí oblíbené Valašské muzeum v přírodě v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm, turistické místo Pustevny s bájným pohanským bohem Radegastem, okolní hory Radhošť, Javorník nebo Lysá hora. Mezi další oblíbené destinace patří Soláň, Velké Karlovice, Štramberk se Štramberskou trúbou, automobilové muzeum Tatra v Kopřivnici, svíčkárna Unipar a Pivní lázně v Rožnově pod Radhoštěm.

V nedalekém okolí se také nachází zříceniny hradu Hradisko, Hukvaldy nebo Helfštýn, Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm, rozhledna na Čartáku nebo zámek Kinských ve Valašském Meziříčí.

Nejen pro milovníky vody jsou v okolí k dispozici přehrady Bystřička a Horní Bečva, dále Aquapark ve Frenštátě pod Radhoštěm nebo Krytý bazén a venkovní Aquapark v Rožnově pod Radhoštěm.  Na své si v okolí přijdou i cyklisti a in-line bruslaři, pro které je z Horní Bečvy až na Vsetín vybudovaná nová cyklostezka. V zimních měsících je o víkendech pro bruslaře otevřen Zimní stadion v Rožnově pod Radhoštěm, běžkaři si v okolí mohou vyzkoušet mnoho vyznačených tras a lyžaři a snowboardisté mohou využít okolní lyžařská střediska, jako například SKI Areál Bílá, Pustevny, Rališka, U Sachovy studánky atd.

Pokud si myslíte, že je právě naše Chalupa na Polaně vhodným místem pro vaši dovolenou, pak neváhejte a kontaktujte nás na naší e-mailové adrese nebo telefonicky.

Budeme se těšit!
 

Kudy kam

Valašské muzeum v přírodě

Dřevěný skanzen se nachází v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm. Jedná se o druhé nejstarší muzeum v přírodě ve střední Evropě, které v roce 1925 založili bratři Alois a Bohumír Jaroňkové. Po celý rok v muzeu probíhají akce inspirované folklorem, lidovými zvyky a tradičními řemesly.

Muzeum má několik částí:

Dřevěné městečko je nejstarší částí muzea, pro veřejnost bylo otevřeno již v roce 1925 a byly do něj přeneseny domy z rožnovského náměstí. Nachází se zde například Fojtství nebo Dřevěný kostelík sv. Anny, kolem kterého se rozprostírá hřbitov zvaný Valašský Slavín. Mezi nejznámější osobnosti zde pohřbené patří například čtyřnásobný olympijský vítěz a světový běžecký rekordman Emil Zátopek, olympijský vítěz ve skoku na lyžích a český lyžař století Jiří Raška, olympijský vítěz v hodu diskem Ludvík Daněk, zakladatelé Valašského muzea bratři Bohumír a Alois Jaroňkovi nebo evangelický kněz a autor Broučků Jan Karafiát. Najdete zde také náhrobky spisovatelů Metoděje Jahna, Čeňka Kramoliše a Marie Podešvové nebo malíře valašské krajiny Jaroslava Frydrycha.

Mlýnská dolina je nejmladší částí muzea a pro veřejnost byla otevřena až v roce 1982. Shromažďuje funkční technické stavby (valcha, mlýn, pila, hamr, lisovna oleje apod.) a většina exponátů je poháněna vodou.

Valašská dědina je nejrozsáhlejší část skanzenu, ve které je soustředěno více než 70 staveb – hospodářská stavení, salaše, stáje, kovárna a větrný mlýn představují typické osídlení Valašska. Součástí je i chov původního valašského plemene ovcí.

www.vmp.cz

Foto: Bjalek Michal

Pustevny

Horské sedlo Moravskoslezských Beskyd v nadmořské výšce 1018 m nedaleko Radhoště. Bylo pojmenováno po poustevnících, kteří zde žili do roku 1874. Pro Pustevny jsou typické dřevěné stavby postavené v lidovém slohu koncem 19. století na návrh Dušana Jurkoviče. Mezi nejznámější stavby na Pustevnách patří Libušín a Maměnka. Obě vznikly v roce 1898 díky úsilí turistického spolku Pohorské jednoty Radhošť. Jedná se o dřevěné srubové secesní stavby s bohatým dekorem typickým pro Valašsko a slovanskou lidovou architekturu vůbec. V březnu 2014 byl však Libušín zasažen požárem, který objekt těžce poškodil.
Z Pusteven vede po hřebeni směrem na západ cesta kolem sochy pohanského boha Radegasta z roku 1931 až na vrchol Radhoště. Zde stojí kaple z roku 1898 a sousoší Cyrila a Metoděje z roku 1905.
Součástí Pusteven je také stejnojmenný Ski areál Pustevny s 11 vleky a dvousedačkovou lanovkou vedoucí z Trojanovic, která je v provozu i v létě.

www.pustevny.cz

Foto:  Bjalek Michal

Technické muzeum Tatra

Nejucelenější sbírka věnovaná kopřivnické vozovce, později proslavené jako fenomenální automobilka TATRA. Na šedesát osobních a nákladních automobilů ze všech etap výroby doplňují podvozky, motory, modely, designérské návrhy, trofeje ze sportovních klání, dobové fotografie a různé rarity. Mnoho zajímavých a vyčerpávajících informací poskytují i vícejazyčné videoboxy s filmovými sekvencemi automobilových skvostů.

www.tatramuseum.cz

Foto: Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Hrad Hukvaldy

Jeden z největších hradů na Moravě, který stojí na kopci nad obcí Hukvaldy a je obklopen oborami daňků a muflonů. Z věže hradu je krásná vyhlídka do širokého okolí na hřebeny Beskyd, městečko Kopřivnici, Příbor a přes Fryčovice až k Ostravě.
Hrad Hukvaldy byl pravděpodobně vybudován v první polovině 13. století a během své existence, díky své poloze a mohutnému opevnění, zřejmě nebyl nikdy dobyt, ale po požáru v roce 1762 se již nedočkal celkové rekonstrukce. Nejlépe zachovalým objektem na hradě Hukvaldy je kaple sv. Ondřeje, která byla v 19. století obnovena a udržována.
V průběhu sezóny je zde pořádáno mnoho veřejných akcí – pálení čarodějnic, hledání pokladu, vystoupení šermířů, strašidelná noc, dobývání hradu Hukvaldy, vinobraní, Ondřejská pouť, Janáčkovy Hukvaldy a další.

www.hradhukvaldy.eu

Foto: Daniel Baránek

Jurkovičova rozhledna

Nachází se na východním okraji Rožnova pod Radhoštěm. Stojí na Karlově kopci (též Petřekovy stráně) nad Valašským muzeem v přírodě, ve výšce 480 m n. m.
Plány na stavbu rozhledny vytvořil Dušan Jurkovič již roku 1896 pro Turistický spolek ve Valašském Meziříčí, ale stavba započala až v roce 2010. Lze z ní pozorovat velkou část Rožnova a okolí.

www.visitroznov.cz/jurkovicova-rozhledna

Foto: Archiv MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Lysá hora

Nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd a Těšínska s nadmořskou výškou 1323 m. Leží na rozhraní obcí Krásná, Malenovice, Ostravice a Staré Hamry. Na holém (lysém) vrcholu, na který vede silnice z Krásné, se nachází charakteristický telekomunikační vysílač, meteorologická stanice a několik horských chat. Je zde ale především krásný výhled na okouzlující beskydskou přírodu.

www.lysahora.cz

Foto: Michal Klajban

Přehrada Horní Bečva

Koupaliště v Rožnově pod Radhoštěm

Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí

SKI Areál Bílá

A mnoho dalších míst…

Fotogalerie

Ceník

  • letní i zimní sezóna: 17 500 Kč za chalupu
    • letní sezóna: 15. 6. – 15. 9., zimní sezóna: 1. 12. – 15. 3.
  • mimo sezonní cena: 15 500 Kč za chalupu
  • během zimního období je minimální doba pobytu 3 noci (prosinec – únor)
  • Silvestrovský týdenní pobyt na 5 – 6 nocí – 25 000 Kč za chalupu
  • týdenní pobyt – 2 500 Kč za chalupu a noc
  • víkendový pobyt (2 noci) – 6 000 Kč a každá další noc 2 500 Kč
  • u týdenních pobytů nástup v sobotu od 14 hod. a odjezd do 10 hod. následující sobotu
  • při rezervaci pobytu je nutno zaplatit zálohu, která se odvíjí od délky pobytu (např. víkendový pobyt – záloha 2 000 Kč)
  • ke všem pobytům je ještě připočítána cena za spotřebovanou elektrickou energii
  • při používání topení je účtován příplatek 100 Kč za noc
  • povlečení si hosté musí dovézt sami!
  • je vybírána vratná záloha na úklid ve výši 500 Kč
  • ubytování bohužel není určeno pro žádná zvířátka!

Rezervace

Zarezervujte si pobyt na Polaně

Po odeslání objednávky se vás pokusíme co nejdříve kontaktovat.

(*) povinný údaj

Přehled rezervací

Termíny označené červeně bohužel již nejsou volné!

Nahrává se kalendář...

Přehled rezervací na celý následující rok naleznete zde

Kontakt

Chalupa na Polaně

František Vašek

Dolní Bečva 175
756 55,  Dolní Bečva
okres Vsetín, Zlínský kraj

GPS: 49.4631453N, 18.2355808E

+420 608 884 327

www.chalupanapolane.cz
fvasek@volny.cz